Етикети

,

Анди Уорхол (Andy Warhol,19281987) е американски художник от словашки произход. Освен художник, той е бил продуцент, дизайнер, писател, колекционер, издател на списания и кинорежисьор.Уорхол е култова личност в историята на поп-арт движението от 60-те и 70-те години на ХХ век и на съвременното изкуство като цяло. Автор е на произведения, които се смятат за синоним на „комерсиалния поп-арт”.

 

Всеки има своите 15 минути слава и 30 минути резил.

Славата често се забравя, но резила обикновено остава за цял живот.

***

Аз съм бездънно повърхностен човек.

***

Kазват, че времето променя нещата, а всъщност би трябвало да е обратното – ние да се опитваме да ги променим.

***

Всички жени закъсняват. Умните мъже приемат това спокойно, защото знаят, че жените живеят в различен времеви пояс.

***

Не се заблуждавайте: облеклото ни винаги говори. То е най-големият бъбривец, защото не спира да разказва, какви всъщност сме. Спокойно! Добрата новина е, че много рядко се срещат хора, които знаят езика на облеклото. Още по-малко са тези, които го разбират.

***

Умението да не позволяваш на един и същи проблем да трови живота ти години наред е форма на висше изкуство и е признак на невероятна духовна сила. „Вече не ме обича!”, „Успял съм, но съм самотен!”, „Любимата (любиия) вече не ме иска”… Хората, притежаващи това умение просто си казват: „И какво от това!”. И продължават напред.

***

И въпреки всичко не умеем да правим избори. Дали да се смеем, или да плачем, е въпрос на избор. Дали да гледаме на света позитивно или негативно, когато се събуждаме, е въпрос на избор. Когато плача се опитвам да си припомня, че мога да се засмея. Избягвам да започвам деня си в мрачно настроение – не искам да се чувствам като жертва. Избор! Всичко на този свят е избор! От нас зависи, какъв е той.

***

Не забравяйте, че дори красавиците от фотографиите са от плът и кръв. И помнете, че те често са дълбоко нещастни, защото знаят, че в действителност, колкото и да им се иска да изглеждат като на собствените си фотографии, това е невъзможно.

***

Глупостта на хората е нужна затова, за да доказва че е важно не какъв си, а за какъв те мислят.

***

Един от критериите, че сме запазили собственото си достойнство, е когато можем да различим дъжда, от оплюването отгоре.

***

Ако човек не е красив или е възприеман като грозен, все пак той може да успее. Важно е в джобовете си да има няколко шеги и няколко долара… и множество джобове.

***

Винаги съм обичал да наблюдавам хората и да слушам техните мнения за другите. Като ги слушаш и гледаш добиваш ясна представа и за говорещия. Жалко, наистина, че обикновено тази представа не е от най-приятните.

 

 Божидар Ивков

Реклама