Етикети

, , , ,

Някои са големи боклуци, други – не толкова големи. Трети не са. Това е схемата на привидното социално неравенство.

***

Има хора, които умеят да танцуват и при най-малкия повод. Винаги съм им се възхищавал и винаги съм се тътрил след тях, защото са ми интересни. А на мен единствените хора, които са ми интересни,са лудите, онези, които са луди от живота, луди за разговори, луди от спасение, онези, които жадуватза всичко наведнъж, които никога не умеят да скучаятили да дрънкат баналности, а горят, горят, горят като приказни фойерверки, които разпростират своята паужина в зездното небе, а в центъра им се ражда светлината на надеждата. И тогава те изпадат в транс, в транс от живота.

***

Пътят е това, което институцията е предписала.

***

Техните отношения са утвърдени и закрепени със неразривни, дяволски възли, създадени по време на денонощните им контакти.

***

Нищо не може да бъде разбрано веднъж и за винаги. Това не е дадено на никого, освен може би на глупака.

***

Раздялата с хора е огромен товар, който надвисва над нас. Но животът ни принуждава да се приведем напред и да започнем „битката” с новите безумства под небето.

***

Той беше истински учител. Той имаше право да учи, защото не спираше да се променя, докато се самообучаваше.

***

Момчетата и момичетата препускат към секса като подивели коне, забравяйки, че са хора и трябва да говорят. А да се говори е необходимо, дори за секса. С простички, откровенни думи. Още по-важно е да се говори така за душата. Животът е толкова кратък и толкова безценен, че всеки миг е вселена, която не се търгува.

***

Лежахме притиснати на тревата и гледахме прекрасното небе. Не можехме да се начудим защо Бог е създал живота толкова печален и горчив.

***

Всичко в света е взаимосвързано, взаимозависимо. Рано или късно дъждът на чуждия, ще те докосне и ще стане твой. Тогава защо между нас има стени?

Божидар Ивков

Реклама