Етикети

, , ,

Дори и да имате милиарди не можете да наемете някой, който да легне във Вашето болнично легло и да поеме изцяло Вашите болести и страдание. Важно е да бъдем човеци докато сме здрави. Когато се разболеем и разберем цената на живота, ако изобщо това е възможно за някои хора, е твърде късно да поправим стореното от нас зло и да наваксаме пропуснатото. Животът е сега, в този миг, защото после може и да няма. Не съществуват по-красиви мигове от живота, освен тези, в които сме дарявали с любов себе си на Другите, в които сме били дарявани с тяхната обич и любов.

С пари може да се купи търкане на епидермиси, но не и искрицата радост в очите на любимата, не и нежното докосване на любещата й ръка, не и онази нежна прегръдка, в която се потапяме, когато обичаме и сме обичани. Любовта е неизбродима Вселена и няма пари, няма превозни средства, за да я избродиш. Можеш само да се потопиш в нея чрез любовта, която даряваш и която извира от дълбините на душата ти.

Човеко! Слез от скоростната магистрала, чиято крайна цел са парите. Слез доброволно, а не под диктата на тежка и неизлечима болест. Има толкова красиви малки, цветни. изпълнени със светлина улички на любовта. Тръгни по тях и може би ще откриеш истинския смисъл на живота.

(Размисли, провокирани от мисъл на Стив Джобс)

Божидар Ивков

Реклама