Етикети

, , , ,

Случайно попадам на душераздирателно излияние във ФБ на моя бивша вече колежка – главен асистент д-р Миладина Монова. Освен с великите си научни открития – едно от които е колосалното откритие, че низането на тютюн е социална иновация (това откритие е направено на основата на изучаване на домакинства от македонския град Прилеп), въпросната дама е известна и с яростния си македонизъм и ненавист към България и нейния народ. Ето какъв коментар е написала под пост на друг българомразец – някой си Чавдар Маринов, на 24 или 25 юни т.г. (https://www.facebook.com/tchavdar.marinov):

„Миладина Монова

Никога не съм изпитвала по-голям срам от това, че по някакво стечение на обстоятелствата съм се родила българка. Не че няма и други исторически, социални и политически причини човек да го е срам от тази държава, но това организирано издевателство и системно насилие над съседна държава и целия й народ, упражнявано в невоенно време е таван на всичко. Такова чувство на безсилие и на самота никога не съм изпитвала. Не знам как ще отида утре в Македония, как ще гледам хората в очите, как да обясня такава колективната лудост и омраза обхаванали този народ?Много години ще трябва да минат, за да се избърше този срам, а до тогава серизоно трябва да си зададем въвпрса за какво точно сме се събрали в този ЕС“.

Д-р Монова е известна в Института по философия и социология като привърженик на едно последователно и системно оклеветяване и омраза към България, което се радва на закрилата на „мастити“ и овластени учени в ИФС: директорът проф. дфн Веселин Петров, председателката на Научния съвет – проф. дсн Пепка Бояджиева, ръководителката на секцията, в която работи д-р Монова – проф. дсн Светла Колева и някои други колеги от НС на ИФС.

Освен отявлена антибългарка, д-р Монова е известна и с твърдата си подкрепа на т.нар. ЛГБТИ общност или там каквото и да е. И в това си начинание не е сама. Подкрепят ги – нея и ЛГБТИ – доц. д-р Кристиян Енчев, проф. дсн Светла Колева и някои други колеги. В това не би имало нищо лошо, стига непрекъснато да не ми навират в очите тази своя подкрепа.

Това е чудесна среда за развитие на велики открития, като споменатото по-горе, в сферата на социологията и изобщо за нейното развитие. По същество обаче, това е par excellence създаване на псевдонаука и незнание.

проф. дсн Божидар Ивков