Етикети

, ,

Има хора, чието его е толкова голямо, че всеки техен жест сякаш казва: „Аз съм единствен/а. Гледаш, гледаш и си казваш: „И слава Богу!“.

***

Удивително нещо е човешкият мозък. С раждането ни започва да работи и работи 24 часа в денонощие. Единствено по време на изпит и когато се влюбваш излиза неочаквано в безсрочен отпуск.

***

Великите лъжци обикновено са кратки.

***

Ако си имал нещастието да се родиш катър, няма да умреш ат.

***

Дори в рая човек не иска да бъде самотен.

***

Никога не се захващам с решаването на един проблем докато самият проблем не се захване с мен. Уважение към всеки и към всичко.

***

Ако искате да направите магьосническа отвара вземете два или три кремвирша. В тях има всичко необходимо: кожа от глиган, нокти от сова, прах от плъх…

***

В България дори истината вече е частна собственост.

***

Да отнемаш правото на човек да казва истината и да го наказваш за това, че въпреки, че му е отнето това право, той я казва, се нарича гилотинираща демокрация.

***

В тоалетната и царят, и пъдарят, произвеждат едно и също. Но за това не е политкоректно да се говори, защото лайното на царя е царско, а лайното на пъдаря е просто смрадливо.

***

Още на 17 години разбрах, че няма как да похарча напразно пари, когато ги нямам.

***

Странно същество е съпругата. Сяда с теб на масата, казва, че не иска да вечеря и след това ти изяжда всички най-вкусни месца от чинията.

Божидар Ивков