Етикети

, , , , ,

Има моменти и текстове, към които ако не реагираш по някакъв начин, то просто си загубил себе си някъде там, в тинята на безразличието и си се превърнал в обикновена свиня на два крака. Такъв е точно и долният текст на Меги Иванова, който публикувам с нейно съгласие.

Да оставиш стотици, хиляди хора с тежко хронично, автоимунно заболяване без лечение е геноцид. Това е осъзнат, планиран опит за масово убийство на тези хора.

Познавам не един и двама от хората, чиито живот е застрашен. И всички те, както и аз нямаме „нищо против здравеопазване, съобразено с разумни разходи“. Но всички те, както и аз сме против „разходите да са това, което определя развитието на здравеопазването“ (Питър Клемънт. Процедурата). Особено пък, когато и лекари подкрепят абсолютизирането на разходите.

Спирам до тук. Много от останалото го е казала Меги. Четете и дано нещо в сърцата Ви трепне и си направите труда да подкрепите петицията, която е на следния линк:

https://www.peticiq.com/255919?fbclid=IwAR0Nq2P6nZb4Olq9fKb8atKykr6DM2ztafRGDQG9aQlvE638l9n4h2DyUXI

доц. дсн Божидар Ивков

***

В последните дни ми се случва честичко да си поплаквам. Къде от безсилие, къде заради това, че страшното заболяване ме събра с такива хора, с които да работим, да се опитваме, въпреки трудностите, да сме в подкрепа, в реална полза на хора със същите диагнози, хора, с които се гордея, хора Човеци. Точно Човеците ми липсват в такива времена, защото виждам как около мен лъсват голите, добре обърсани, но смрадливи задници на хора, за които дори не съм предполагала, че са… задници.

Та с Човеците от няколко години се опитваме да осигурим животоподдържащ медикамент, който няколко хиляди човека в България приемат, тук, в страната ни – хидроксихлороквинов сулфат с търговско наименование Plaquenil (има и Quensyl в Германия освен другия медикамент). Купуваме го от чужбина. Говорили сме с фирмата, с институциите, все стигахме до безизходица и лекарството така и не беше регистрирано в България. И институции, и лекари ни се смееха, казваха да спрем да „ревем“, какво толкова, ще си го купим от чужбина. Да, ама ето че дойдоха едни интересни времена, заради които медикаментът – щрак!, изчезна, защото се ползва за лечение на някои по-тежки случаи на заразени с актуалния коронавирус. Турция, Гърция, Румъния, Македония, Сърбия, Испания, Франция, Англия, Германия, Скандинавските страни… Всички тези държави или вече искат рецепта от местен лекар за продажбата на лекарството, или просто не го отпускат на чужденци. Логично, при затворени граници се обезпечават нуждите на техните граждани.

Да питам смешния щаб няколко неща сега: като ще внасят хлороквинов фосфат, свързаха ли се с производителя на някогашния Резохин, който миналата годишна беше спрян от производство, защото фирмата обяви, че не може да гарантира безопасността на съставките? Питаха ли я коя съставка не е безопасна, защото активното вещество на Резохин е точно хлороквинов фосфат? Наясно ли са изобщо, че 3-4 хиляди души остават без лечение, защото никой не поддържа запаси от медикамента за година-две-три, всички имаме по няколко кутии, някои имат буквално само няколко хапчета! Как ще гарантират лечението на тези хора? Или всички да минаваме на биологично лечение, което струва по няколко хиляди лева дозата? И защо се сетиха за тези съединения едва когато един „безнесмен“ се барикадира в Софиямед, като затвори болницата, включително и за онкоболни, които не могат да си направят химиотерапията? Да ви питам, тиквеници, вие за живота на хората, които ви хрантутим и благодарение на които се ненакрадохте, мислите ли, бе? Мислите ли?

Няма да ви моля да подписвате петицията. Направете го по съвест. Подкрепете ни поне вие, след като никой друг не иска да ни чуе. Все повече от нас чуват злобни подмятания дори от уж близки хора, че ще сме добре, защото пием Плакенил, що не дадем някоя кутия да пийнат и те профилактично? Две (за толкова знам) от сестрите ми от друга майка по диагноза са ЗАПЛАШВАНИ, че ако не дадат Плакенил, ще им се случи нещо лошо. ЗАПЛАШВАНИ!!! Стотици българи в момента гълтат Плакенил, купен от Турция допреди аптеките там да затегнат продажбите, профилактично, но не предприемат други мерки за предпазване, защото вярват, че това ще ги предпази, ама не съм сигурна запознали ли са се със страничните ефекти. Да се молят да не получат чернодробна криза или да не им откажат очите в разгара на епидемията, защото няма да има кой да им помогне и да ги погледне! И заслужено, мен ако питате, защото са страхливи задници!

И това презапасяване и пиене на опасно лекарство без причина стана благодарение на някои „мили“ колеги от медиите. Ах, колеги, някои от вас ме е срам да ги наричам такива! Срам ме е! Ако знаехте каква вреда ще причините, щяхте ли да публикувате некаръдно списани писания? Защото хлороквинови съединения се прилагат само на една част от заразените с коронавируса в тежко състояние, съобразно симптомите. При други се прилагат други медикаменти, някои за ревматоиден артрит, други – за ХИВ, зависи от протоколите за лечение, приети от съответната страна. В България броят на заразените, при които ще се наложи употреба на хлороквинови съединения, ще е значително по-малък от този на хората, които ще убиете, след като им изчезна основното лекарство навсякъде в Европа. Бъдете доволни, рейтингът ви се трупа!

Миглена Иванова