Етикети

,

Гражданка от град „Гениално“ задава въпрос с предварително изразена благодарност:

„Здравейте група ! Има ли някой на лечение с биологично лечение с хепатит и възпаление на бъбреците! Ще бъда благодарна ако някой сподели своето мнение!“

Прочетох и изпаднах в кататоничен ступор. Е как така лечение, което се провежда „с биологично лечение с хепатит и възпаление на бъбреците“. След това разбрах, че основното заболяване се лекува с биологично лечение, придружено с лекуващ хепатит и възпаление на бъбреците. Абе друго нещо си е, като насъскаш някое и друго възпаление и хепатитче срещу дадена болeст… направо я опапкват за нула време.

***

Жителка на село „Чуло недочуло“ се интересува от мелиоративните аспекти на съвременната медицина:

„Здравейте група имам следния проблем много ми се оросяват краката без причина,някой имали същия проблем и какво бихте ме посъветвал,мерси предварително.“

Ами като ги поливате тия крака – ще се оросяват. Може би ако намалите или спрете редовните поливки, краката няма да се оросяват толкова много и няма да има този влажен проблем. И тази другарка я моля да си оправи граматиковите числа, щото не е ясно дали пита всички членове на групата, или някой конкретен член (много членове, много нещо).

***

Жител на село „Празно кратунково“ изказва свръх компетентно мнение, формирано в N-ския Университет:

„Даваха по NOVA една жена болна от МС. И тя болна ли е???? Не в инвалидната количка и децата а другата“

Излиза, че според специалиста тази, дето не е в инвалидна количка, не е болна, защото, за да си болен трябва да си на инвалидна количка. Ergo, от утре всички болни да си сядат в инвалидните колички, а не да внасят смут и объркване във въздушното мозъчно пространство на някои „будни“ (неизвестно как и защо) граждани. Подозирам, че „експертът“ е объркал МС (болестта) с МС (министерския съвет), щото във втория МС няма на инвалидни колички, а трябва.

***

Жителка на село „Мъдрино“ пита измъдрено:

„Здравейте! На някой от Вас изсипвали ли са кортизон?“. Доколкото съм информиран на много хора са им изписвали кортизон, но явно на госпожата сефте в историята на медицината й „изсипват“ това лекарство. Чудя се дали да посъветвам администраторите на групата спешно да се свържат с Гинес. Може да изкарат по някой лев докато си сипват по едно кортизонче за здраве.

***

Жителка на „Несвестино“ задава въпрос:

„Добър вечер група може ли някой да ми каже колко процента трябва да бъде основното ми заболяване за ТЕЛК. Благодаря ви предварително“.

И тъй като хората от самата  група реагират адекватно ще им дам думата:

Те това е ВЪПРОС!!!!!!! Трябва и факир, за да може да отговори!!!!!“

Какво питате изобщо? Коригирайте си въпроса. По-тъп въпрос не бях чела“.

Аз оставам да се чудя, тези проценти какви са: ментови, спаначени, месни или някакви други. Но все пак научих нещо ново: основното заболяване се мери в проценти, а придружаващите – виж, тук мерната единица е неясна.

Май пак ще трябва да напомням математическата задачка от „Автобиография“-та на Бранислав Нушич.

Божидар Ивков