Етикети

, , ,

Жителка на село „Беззнаково“, задава един изключително актуален въпрос и очаква още по-актуална информация, която трябва да се съдържа в отговора на въпроса:

Здравейте моля някой ако знае да ми каже къде мога да се обърна да пусна жалба срещу лекар Благодаря“

Можете, драга госпожо, да се обърнете на всеки ъгъл, на всяка крачка по улицата. Освен това жалба можете да пуснете във всяка пощенска кутия, която Ви се изпречи пред очите. А, ако ще се жалвате от лекар – като гледам как пишете – то най-горещо Ви моля: не го правете. Ще побъркате администрацията от смях и тя ще спре работа поне за седмица.

***

Гражданка от град „Ентелегентово“ задава убийствен със своята прямота въпрос:

Здравейте има ли някой от вас на Placebo.

След този въпрос и мързелът, и глупостта изпаднаха в кома, а препинателните знаци се изпокриха, почервенели от срам в червения фон, на който с бели букви гордо се вееше въпроса на дамата.

Да ви кажа под секрет: Аз, например, съм на мисловно Placebo, но моля Ви, не съобщавайте това на госпожата… Няма да мога да я консултирам, имам проблеми с плацебото.

***

Жителка на село „Гъчканица“ пита:

„При новата методика колко %ще получа?Сега %са ми така:60% и 30%и30%“.

Каква методика, какви %, какви 5 лева, какъв МС? Аз да си призная нищо не разбрах. Предполагам, че става дума за процентите трайно намалена работоспособност, определяни по Наредбата за медицинска експертиза. Но не съм сигурен. Изобщо премятат се едни проценти, като кора за баница… Явно когнитивната рефлексивност на госпожата е достигнала своя пик при 60%, а рефлексивните когнитивистики имат спад от 50% и достигат 30%.

***

Гражданин от град „Ентелегентно“ се интересува от едни пари:

„Здравейте ! Преведоха ли ви социалните пари?“

Преведоха, преведоха. Но дали са социални, политически, културни, антропологични или икономически, това и политиците не знаят.

***

Гражданка от град „Тюрлюгювеч“, област „Социална обувка“, се опитва да помогне с информация:

„ЗДРАВЕЙТЕ ПРИЯТЕЛИ! СПОДЕЛЯМ ПРОБЛЕМ , КОЙТО НА НЯКОИ ОТ ВАС ЩЕ Е ОТ ПОЛЗА-ЗА ДИАБЕТИЦИ НА ИНСУЛИН ИМАЩИ ПРАВО НА ОРТОПЕДИЧНИ ОБУВКИ- ДОКУМЕНТИ ИЗИСКВАЩИ ОТ СОЦ. ПОДПОМАГАНЕ:

  1. ЕМГ=30ЛВ
  2. ПРОТОКОЛ ОТ ОРТОПЕД ,/ КАТО НОСИТЕ ЕМГ/=25ЛВ

3.ПРОФОРМА ОТ ЛИЦЕ ,КОЕТО СЕ ЗАНИМАВА С ОТПУСКАНЕ НА ОБУВКИТЕ, КАТО НОСИТЕ КОПИЕ НА ПРОТОКОЛА

  1. ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СОЦИАЛНИТЕ, ПОПЪЛНЕНО ОТ ВАС

И СЛЕД КАТО ВИ ИЗТЕЧЕ СРОКА ОТ ПРЕДНАТА ФАКТУРА, ПОДАВАТЕ ДОКУМЕНТИТЕ В СОЦИАЛНИТЕ

ДАНО ВИ Е ОТ ПОЛЗА

Разбрахте ли? Е, и аз не разбрах. Само се чудя от кога нечий проблем може да бъде от полза за някой? Виж, начина на решаването му би могъл да е полезен, но самия проблем, едва ли!

***

Една жителка на село „Незнайново“, пита:

„Здравейте,някой сблъсквал ли се е с такава ситуация:приемам витамин Д под форма на алфаД3,оказва се,че падат стойностите и въпреки ,че се жертвам с камъни на бъбреците с 2 кризи по време на приема.Когато вземах от време на време друг вид,беше дори 11ед. ,или заради зимния сезон???“

От цялата уйдурма разбрах, че иде реч за един витамин Д, за едни камъни в бъбреците, които са жертвани… За правопис няма да говоря, че просто е срамота да издребнявам.

Божидар Ивков

Реклама