Етикети

,

Като гледам концентрацията на идиоти на квадратен пост във Фейсбук, напускането на повечето групи е безценен дар.

*****

Имам приятели, които започнаха професионалната си кариера като милиционери, след това се преквалифицираха в полицаи, а сега работят в жандармерията. Имам усещането, че ще се пенсионират като мускетари.

*****

Ако направите челна стойка на главата си, България ще Ви се види най-подредената и богата страна в света.

*****

Винаги искайте прошка от жената веднага след прегрешението си – докато още не се е усетила, че без Вас би й било далеч по-добре.

*****

За съжаление никой в България не чете правилно рекламите за кредити. Правилно е да се чете не „Вземи кредит. Няма проблеми“, а „Няма проблеми?! Вземи кредит!“

*****

Не си заслужава да казвате на идиота, че е идиот. По-добре му кажете, че има загадъчна душа и бързо напуснете.

*****

Запис в медицинска епикриза. Диагноза: патология в областта на гениталиите не е открита. Може да работи по специалността. Доста загадъчна специалност, не мислите ли?

*****

Всяка сутрин си казвам: „Спокойствие. Само спокойствие. Все някога ще се наспя. А сега да вървя да радвам света със себе си…“

*****

Има хора, които удивително добре си подхождат. Той е весел идиот, а Тя – сериозна глупачка.

*****

Светът е странно място. Всички живеем в много строго социално обкръжение и на постъпките ни винаги се намират свидетели. И греховете, наказвани от Бога, и за добродетелите, наказвани от човечеството.

*****

Всеки един от нас е изграден от части: интелект, секс, чувство за хумор и отношение към властта.

*****

Обучителна визитация в психиатрията. Лекарят към студентите с кратко описание на човек, облечен в бял болничен халат, който изписва неразбираеми съкращение и цифри по стената: „А този се опитва разбере размера на пенсията си. Неспасяем случай“.

*****

Днес през нощта някой е проникнал в българския Парламент и е успял да приеме с пълно мнозинство 10 законопроекта на първо четене.

*****

Моят характер е извънредно дълбок, но слънчев. И лястовички хвъркат в душата ми. Но по-нататък отново има дълбини и далечини, в които се спотайват птеродактили.

*****

Непрекъснато усещам чувство на срам. Да, непрекъснато ме е срам. Преди лъжеха далеч по-честно и крадяха много по-елегантно.

*****

Всяка сутрин, пред врата, на тръгване за работа, си прочитам следната молитва: „Уважаема нервна системо, дръж се! Мамицата ти, кучка!“

*****

Голяма компания в България набира персонал: „Предлагаме работа, осигуровки, безплатен обяд. Възможно е и заплащане на труда“.

*****

Ако това беше така, то това е нищо. Ако, разбира се, е било така. Но тъй като това не е така, значи не е било така. Такава е логиката на нещата.

Пара- и перефрази по: Демотиваторы и смешные цитаты о жизни в открытках. Просто так. https://kurioz.temaretik.com/1642606246516493025/demotivatory-i-smeshnye-tsitaty-o-zhizni-v-otkrytkah-prosto-tak/

Божидар Ивков

Реклама