Етикети

,

Политически коректния език е създаден, за да обяснява грижата на политиците за нашето психично и физическо здраве, докато ни изнасилват икономически, физически и психологически.

*****

Лема: От съвкуплението между кифла и кроасан може да се пръкне единствено интелигентен гербер-калинка. Верификация на лемата: виж българската държавна администрация.

*****

Грешите като смятате, че любим литературен герой в ГЕРБ, е Винету. Идеалът е… Швейк, защото това е единствения литературен герой, който е успял да поздрави правилно генерала, дори по време на дефекация.

*****

Аз нямам никакви таланти. Просто съм болезнено любопитен за безполезните неща.

*****

Опазаряването на съвременното университетско образование роди нов вид специалисти: с липсваща душа, с преклонение пред полезното и печалбата, притежаващи всички характеристики на полезни идиоти, т.е. хора, които си мислят, че са големи специалисти, само защото имат диплома от някакъв университет, който им е дал този документ, за да не изгуби парите на полезните идиоти.

*****

В наши дни, благодарение на свободния пазар, от вътрешния свят на мнозина, са останали само вътрешностите на отделителната им система. (парафраза по Бодлер)

*****

Никога няма да приема онези жалки индивиди, които ни управляват в момента. Между нас стоят хилядолетия на очовечаване и хуманизация – те се прекланят пред откривателя на бялата горчица, аз пред Микеланджело и неговите творби. (По Н. Ордине)

*****

Любовта към парите е шагренова кожа за душата на човека. Колкото повече се трупат, толкова по-малка и невидима става душата.

Божидар Ивков

Реклама