Етикети

, , ,

Красотата на жените е в тяхната… красота.

*****

Светът е на двама. Светът на двама може да бъде и за тях е прекрасен. И никой няма право да коментира тази красота, още по-малко да я унищожава. Вместо да се взирате и да завиждате на красотата на другите, изградете свои светове на прекрасното, светове на двама.

*****

Колкото по-изпразнен от съдържание е живота на един човек, толкова повече той се хвали с познанствата си с публични личности.

*****

Понякога, за да се почувстваш щастлив, за да усетиш с цялото си същество радостта от живота, е необходимо много малко. Достатъчно е да спре физическата болка, да се нахраниш и да се усамотиш с интересно четиво. И като си помисля, колко много хора са лишени от това „малко“, се чувствам привилегирован. Привилегия е да си жив, привилегия е макар и за малко да не изпитваш болка, да не гладуваш, да усещаш покоя на тялото си и тържеството на духа си. Привилегия е целият ти човек да чувства радостта, че е жив. Привилегия е цялото ти същество да чувства радостта, че си жив. В такива мигове съм изпълнен с благодарност – към всички и всичко.

*****

Всяка прекрасна жена бива обладавана в мечтите на някой истински мъж. И колкото по-интелигентен и възпитан е той, толкова мечтата е по-красива.