Етикети

, , ,

А. П. Чехов. Подарък

Млад човек, желаещ да направи подарък на своята годеница, след дълъг размисъл решил да й купи чифт ръкавици от шевро. Заедно със сестра си той отишъл в магазина за дамски принадлежности и купил един чифт ръкавици. Същевременно сестра му си купила дамски панталони за езда. При доставката в дома пакетите били объркани и пакетът с панталоните бил доставен на годеницата му със следното писмо:

Мила моя! Изпращам Ви моя малък подарък, за да докажа, че не забравям Вашия рожден ден. Избрах ги, предполагайки, че се нуждаете от тях! Продавачката, от която ги купих, ми показа същите, които тя носи вече три седмици и дори не са се изцапали.

Как бих искал да Ви ги сложа лично! Разбира се, много ще се докосват до тях по-рано, отколкото аз ще ви видя. Помолих продавачката да ги премери на себе си – на нея изглеждат изящно!

Не знам Вашия размер, но с времето ще бъда в състояние да съдя за него по-добре от всеки друг. След като ги поносите те ще се свалят по-лесно, не забравяйте да ги продухвате, защото от носенето могат да бъдат влажни. Мийте ги по-често, без да ги сваляте, че могат да се деформират. Надявам се да приемете подаръка ми с такива чувства, с каквито Ви го поднасям. Сложете си ги в петък за танците. Как страстно желая да Ви видя с тях! Броят на целувките, които запечатах върху тях от задната страна, е неизчислим.

Продавачката ми напомни, че последния писък на модата е да се носят без да се закопчават, полуспуснати, за да са малко по-свободни.

Крепко целувам това, което се намира в тях“.

Източник: http://jokesland.net.ru/chexov.html

Превод от руски език: Божидар Ивков

Реклама