Етикети

, , , , ,

Публикувам кратък текст на Европейската медицинска агенция (ЕМА), предоставящ информация за биоподобните лекарства или подобни биологични лекарствени продукти.

Това е изключително важно, защото биоподобните лекарства все повече започват да се налагат като първа линия на лечение при много ревматоидни заболявания.

Поднесената информация, отнасяща се до това, какво представляват биологичните и биоподобните лекарства, взаимозаменяеми ли са те, доколко биоподобните продукти са безопасни и др., е на достъпен и разбираем за всеки език. Това е материал, подготвен и предназначен да информира пациентите.

Убеден съм, че колкото повече знаете за медикаментите, с които предстои да се лекувате или вече се лекувате, толкова по-добре, по-активно и адекватно ще партнирате на лекуващия си ревматолог, толкова по-свободен и наистина информиран избор ще може да правите, когато това се налага.

ОПРЗ работи в момента за осигуряване на още по-съвременна и актуална информация за биоподобните лекарства, защото ние знаем за и познаваме силата на точната, ясната и своевременно поднесена информация. Приятно четене.

wc500020062

доц. д-р Божидар Ивков