Етикети

, , ,

Ние се нуждаем в живота си само от хора, пред които можем да се разкрием почти напълно, а това не е никак лесно. Откровеността изисква смелост и поемане на риск. (по Томас Мор)

***

Доверието е силата, която поддържа човешките отношения. То се подхранва единствено с почтеност. (по Браян Трейси)

***

Доверието е жизненоважно – то е „кръвта“ на отношенията между хората. Злоупотребата с него може да е смъртоносна – и за човеците, и за обществата. (по Франк Соненбърг

***

Доверието се ражда тогава, когато силата не поробва, а освобождава, когато силният не използва уязвимостта на по-слабия.  (по Боб Ваноурек)

***

Лидерството изисква ум, енергия, решителност, харизма, доверие и морал. Основните предизвикателства днес са най-силни и концентрирани към последните две – доверието и морала. Особено в политиката. (по Франк Хилмър)

***

Без доверие между хората животът става невъзможен. (по Антон Чехов)

***

Умният човек се доверява на идеи, на трайността и мъдростта, вградена в тях, а не на обстоятелства, които са винаги изменчиви. (по Ралф Емерсън)

***

Недоверието и любовта са като огън и вода. (по Ирландска поговорка)

***

Трудно можем да се научим да се доверяваме в общество, в което лъжата е кралица, а неспазването на обещания, е крал; в общество, в което единствена ценност са парите. (по Исаак Уотс)

***

Всеки може да сгреши. Но когато човек пренебрегва дреболиите, той лесно погубва важните неща. (по Албърт Айнщайн)

Човек трябва да се научи да обича и уважава всички, да се доверява само на малцина и да  не прави зло никому. (по Уилям Шекспир)

***

Трябва да се доверяваме изцяло на вътрешните си сетива, но да внимаваме с прекалено очевидните и натрапливо  налаганите форми на доверие. (по Мая Анджелоу)

***

Най-добрият и лесен, но често много болезнен, начин да разберете, дали може да имате доверие на някого, е като просто му се доверите. (по Ърнест Хемнгуей)

***

Отрицателните последици от „убийството“ на доверието не са в лъжата, а в това, че погубеното доверие не може да се възстанови.  (по Фр. Ницше)

***

Приятелството, лишено от уважение, но дарено с доверие може би е възможно, но приятелство с уважение и без доверие – никога. (по Стиг Ларион)

***

Доверието е най-голямата отговорност, която се носи цял живот. (по Джордж Макдоналд)

***

Не вярвам на жена, която принудена да каже възрастта си го прави с удоволствие. Та тя е способна да каже всичко, което очаквате, но не и истината. (по Оскар Уайлд)

***

Любовта е като скачане от самолет без парашут, доверявайки се, че там долу, има нещо, което ще ни спаси. (по Джоди Пикоулт)

***

Да обичаш някого е все едно да позволиш да извадят и премажат сърцето ти, като запазваш вярата си, че това няма да се случи. (по Кахлил Гибран)

***

Без доверие всичко умира. (по Стивън Кови)

Източник: http://www.gnezdoto.net/citati-i-mydri-misli/2013-20-misli-za-doverieto

Божидар Ивков