Етикети

, , , , , , , , ,

Ако се случи така, че след 100 години се събудя и ме попитат, какво става в България, ще отговоря: пият, крадат, словоблудстват и робуват.
***
Ако не са започнали да крадат влакови релси и локомотиви, то е само защото локомотивите са твърде големи и вървят единствено по релси, а те са много тежки.
***
Кога и кой политик не е бил убеден, че България е сочна баница, която може безнаказано да се разкъсва и да се храни с нея?
***
Българската власт държи своя народ в състояние будна кома.
***
Цяло чудо е, че в Европа можеш да купиш нещичко за нашия лев. Би било далеч по-зле ако започнат да ни шамаросват при показване на левове.
***
Ако в България някой започне да се чуди на глупостта на хората и на алчността на политиците, ще се вкамени и ще прекара живота си в ролята на паметник.
***
Българските закони са родени на полето, затова всеки я кара през просото.
***
У нас няма нюанси, няма разнообразие на цветове. Всичко е или бяло, или черно. Затова животът изглежда толкова екскрементален!
***
Дори и в българската политика всичко е преходно. И в нея е важно не как прехождаш, а как изхождаш.
***
Неравенството е като неотстранимо леке, каквото и да направиш то винаги лъсва с нова сила.
***
Аз съм щастлив човек. Ето, не са минали и 15 минути и на мен вече ми се струва, че сега е най-подходящото време за една ракия.
***
В България, за да се краде успешно, трябва да си гъвкав и алчен, много алчен и безпощаден. Иначе може да те осъдят за малка кражба.
***
Още когато Гутенберг е изобретил печатната машина, някой е измислил правилото: с големи букви се печата маловажното, с малки (почти невидими) – важното. Това правило днес е пазарен закон.
***
Всяко безобразиe си има своето оправдание.
***
Целта на българското законодателство е двояка: от една страна да опазва имането на власт имащите, от друга да наказва народа за посегателство срещу това, което му е принадлежало.
***
Идиотите са много опасни. И не защото са зли или лоши, а защото са чужди на всякакви доводи и факти. Те винаги са на кестерме и това им доставя удоволствие, защото са… просто идиоти.
***
В логореята е скрита лъжата, а тя е майка на всички пороци.
***
Ужасно е, когато някой човек говори, а ти не знаеш защо говори, какво говори и – най-важното – дали някога ще спре да говори.
***
Цветовете на таланта проличават едва в неговите творения.

Източник: http://www.adme.ru/vdohnovenie-919705/pisatel-kotoryj-videl-buduschee-618255/ © AdMe.ru

Божидар Ивков

Реклама