Етикети

, , , , , , , ,

Има хора, които обещават само за да разбиват, да разрушават, да унищожават надеждите, породени от техните обещания.
***
Животът е странно чудо. Ние сме му безразлични – нито ни обича, нито ни мрази. Просто сме му безразлични, независимо как и колко го обичаме.
***
Светът е жесток. Непрекъснато виждам около себе си млади хора, на които не са им завинтили гайките със стойностни ценности и вече – едва след четвърт век живот – започват да скърцат, да дрънчат, дори да се разпадат. Живеят без ценности и се разпадат, независимо дали имат или нямат пари.
***
Всеки човек – независимо от неговата вяра, етнос или цвят на кожата – трябва да бъде уважаван, когато създава ценности за обществото и цени и уважава живота и човешкото достойнство на другите. Такива хора не трябва да бъдат съдени заради вярата им, етноса или цвета на кожата. Те трябва да бъдат съдени според това, какво дават на и какво взимат от обществото.
***
Интересно, това, което при един възрастен бихме определили като шизоидно поведение, при децата приемаме за нормално. Ако имаш невидим приятел си луд. Кое дете няма невидим приятел? Ако се разсърдиш и се скриеш в шкафа, си луд. И то много луд. А кое дете не се отделя от света по такъв начин, когато е сърдито? Ако говориш на плюшени мечета, зайци, кученца… си луд? Ако виждаш вампири, тролове и не знам още какво, си луд. А децата? За тях просто казваме: „Ще порасне“. Защо мислим, че като станем на 25 спираме да порастваме?
***
Скуката уби мързеливеца в мен!
***
Заедно душата и тялото ми представляват най-подробния справочник за болката.
***
Когато човек не харесва определен вид храна то е, защото или не е пораснал достатъчно, за да й се наслади, или храната е приготвена зле.
***
Никой не е велик през цялото време!
***
Живеем, за да се борим с всеки нов ден. И в тази битка понякога се раждат добри и полезни неща за нас и другите.

Божидар Ивков

Реклама