Етикети

, , , , , , ,

За най- отвратителните престъпления на човечеството се разказва в учебниците по история.
***
След смъртта ни остават плодовете на делата ни и спомените за нас. Дори и да искаме повече, няма да го получим.
***
Всеки човек може да бъде идиот, независимо каква професия има – учител, философ, политик… То други политици, освен идиоти, няма. Понякога дори гениите са идиоти. И като че ли светът се управлява от идиоти. С две думи: идиотизма не е чак толкова страшна пречка в живота и в професията. Напротив, често е предимство, дори сериозна предпоставка за успех.
***
Справедливостта е идея и зависи от нас. Вселената не е нито справедлива, нито несправедлива. Тя се подчинява на законите на математиката, физиката, химията … В нея просто се случват различни неща и само нашия разум ги възприема като справедливи или несправедливи. С две думи, справедливостта е социално конструирана.
***
Убежденията са едно от най-скъпите неща за всеки човек. Те формират мотивите за нашите действия, формират нашите интереси… Изобщо правят ни това, което сме.
***
Стареенето е здравословно. Всички прощават и най-голямата глупост на стария човек. Така той може да казва това, което мисли.
***
Страшно е, когато думи като развод, мъка, страдание, загуба… престават да бъдат част от някаква медийна информация и се превръщат в реалност, навлизайки в живота ни.
***
Явно моят сардоничен поглед изисква още работа пред огледалото.
***
Всяка история има своя край, а той зависи от разказвача.
***
Аз изглежда съм малко луд! Може би затова понякога съм щастлив.

Божидар Ивков

Реклама