Етикети

, , , ,

Всяка жена би могла да „преспи“ с непознат, който й плаща за това. И ако се самоубеди, че е влюбена или прави това в името на нещо по-голямо, престава да има скрупули за себе си. Такава е философията на жените в безисходица.
***
За да живее добре, човек трябва да е честен. Независимо какъв е, трябва да е честен. Не според Наказателния Кодекс. Честен пред себе си. Не можеш непрекъснато да лъжеш себе си. А ако повярваш на лъжата за себе си, значи е време да посетиш психиатър. Човек може да живее с рак, но не и с със собствената си лъжа за себе си.
***
Истинските приятели често се разбират без думи и в отношенията им няма състезание, няма конкуренция.
***
Психично здравия човек приема дефекацията и говоренето за екскрементите спокойно, като част от човешката същност. Лицемерите налагат табу на тази тема, сякаш техните тоалетни са работилници за розово масло.
***
Човек трудно разбира, какво всъщност притежава и още по-трудно може да оцени притежанието си, докато не го загуби.
***
Страхът от неизвестното – ако не можем да го овладеем – ни превръща скотове.
***
Човек може да се принуди да обикне всекиго. Истинската любов обаче не е принуда, а естествена потребност да бъдеш с другия.
***
Да изглеждаш глупак понякога е доста изгодно, но не бива да се прекалява. Глупостта е толкова повсевместна и заразна, че обладава дори този, който я играе.
***
Когато настъпи отчуждение най-добрия начин да се избегне безразличието, е раздялата.
***
Винаги, навсякъде и във всико човек е най-добре да бъде себе си. В живота играя себе си.

Божидар Ивков