Етикети

,

Ако принуждавате жена да избира между вас и персонаж от книга, не се надявайте на успех. За да избегнете предопределеността на избора трябва или да сте изключително атрактивен, или жената да е прекалено умна. И двете се срещат рядко в реалния живот.
***
Понякога най-прекия път до сърцето на момичето минава през любимата й книга.
***
Ако не храниш мозъка си с четене, той ще ти напомни за себе си в най-неподходящия момент по най-неподходящия начин.
***
Обожавам да пътешествам в различни светове – имам предвид чрез книгите. Тогава се чувствам гражданин на всички паралелни вселени.
***
Независимо, че изглеждаш като идиот, когато се напъваш да разбереш нещо, не спирай. Пътят от идиот, през глупак, до интелигентен човек е дълъг и труден, особено ако не разполагаш с природни дадености. И само книгата може да ти помогне да го изминеш, освен ако не си патологичен случай. (по Ф. М. Достоевски)
***
Желанието и упоритостта – това са врати, откриващи множество възможности. Нежеланието и мързела – причини, да унищожите възможностите. (по Е. Асадов)
***
Най-сладко е четенето, когато имаш много работа, несвързана с четене.
***
На някои хора животът им е даден единствено за да покажат какви огромни дрисльовци са. (по Ч. Буковски)
***
Щастливи са мъжете, откриващи жените, които са в състояние да ги направят и да ги поддържат силни. Силни – не в смисъл на бицепси и трицепси, а просто да умеят да се реализират по-добре. За всеки мъж, независимо какъв физически или духовен урод е, е създадена жена, която да успее да го измъкне от собствените му интелектуални фекалии. (по Б. Акунин)
***
Ако някой не говори правилно не си правете прибързани заключения, че е неграмотен или глупав. Възможно е да цитира класик…
***
Човек е щастлив, когато разбира, че книгата, която чете, променя живота му.

Източник: biblio.forblabla.com/blog/45905239302/Ne-otkladyivayte-na-zavtra-to-chto-mozhno-prochest-segodnya

Божидар Ивков