Етикети

, , ,

Забравете и недопускайте в живота си глупаците, егоистите и прекалено сложните личности, които са твърде скъпи, за да дадат воля на желанията и надеждите, които убиват в нас нашите желания и надежди.
***
Не можем да имаме всичко и да преживеем всичко. Важно е да имаме и да преживеем най-главното, а то при всеки от нас е различно. Само трябва да го открием.
***
Не бъдете лихвари на живота си. Докато пресмятате всички „за” и „против”, животът лети и си отива. Завинаги!
***
Човек, който не е способен да носи отговорност за своите избори, отравя своя живот и този на другите.
***
Щастието не е ничия собственост. Понякога ни се усмихва и ни прегръща, понякога бяга игриво от нас, но най-често стои на разстояние. И най-малкото невнимание от наша страна го отблъсква.
***
Да видиш щастието, когато окаляно лежи в краката ти, да го вдигнеш и да го прегърнеш и запазиш, е проява на решимост и смелост. Това е разумът на нашите чувства. Без тях всичко е само студена логика.
***
Когато се разделяш с малкото, което имаш, тогава даваш най-много, даваш истински. Само тогава можеш да оцениш, какво е да получиш.
***
Старая се да не принадлежа на системата. Винаги съм бил против системата, защото всяка система те смазва. Правя това, което ми харесва, но по начин, който зачита правата на другите. Чета книги, не защото така трябва, а защото имам вътрешна потребност. И не ме интересува дали това се харесва някому или не.
***
Следващия миг, час, ден са тайна за всеки. И тази тайна трябва да държи буден изследователя в нас, за да изследваме; шутът, за да се надсмиваме над себе си, когато започнем да се взимаме твърде насериозно; Човекът, когато усетим да ни завладява безразличие.
***
Всеки ден, когато се събуждам, аз съм получил от живота кредит в размер на 86 400 секунди. Вечерта, когато сънят ме обладава изцяло губя този кредит или това, което е останало от него. Това, което не съм преживял през деня, е пропаднало завинаги. И всеки ден това въллшебство се повтаря, а аз играя по строго определени правила. В противен случай „банката” на живота може да затвори врати. Какво правя с ежедневните кредити? Какво правя с тези 86 400 секунди?

Божидар Ивков