Етикети

, ,

От всички наслади на човека най-аристократична, но и най-трудна, е мърдането на мозъка.
***
Никой не помни милионите прекрасни влюбени, преживели щастливо живота си, а след това потънали в старостта и в небитието. А трагичната любов се помни вечно – за нея пишат песни, които живеят поколения наред. Красотата на щастието е мимолетна, красотата на трагизма е непреходна.
***
Красивата, но глезена жена е като врана – ще се храни от ръката ти, но няма да я целуне. Най-много да изграчи…
***
Мнозинството хора се люшкат между илюзорния свят на човешките отношения и истинския свят на собствената си душевност, като непрекъснато предават себе си заради другите.
***
Най-силен е този, който е невидим за другите, но който вижда всичко и всички.
***
Бедата на българската държава е, че винаги е поставена на колене като продажна блудница, а политиците – поставили я в тази поза – събират дан и от собствения си народ, и от своите господари.
***
Истинска представа за един народ може да се придобие само по неговите най- добри синове и дъщери.
***
Когато силната жена обича – не й пречете. Притеснете се до нея и тя ще направи всичко. Силната жена е дар за умните мъже.
***
Всеки човек има своите възходи и падения. Но винаги има един връх, който осмисля целия ни живот. Жалко е, че почти винаги виждаме този връх, когато е твърде късно.
***
Любовта е продукт на химията на емоциите и чувствата, а не на химията на разума. Затова е трудно да обясним защо обичаме точно този, а не друг човек.

Божидар Ивков