Етикети

, , , ,

Докато не опитате да превърнете мечтата си в действителност, не знаете дали сте способни на това или не.
***
Никога не мислете, че вие знаете по-добре, какво е най-добро за хората около вас. Не се опитвайте и да налагате мнението си. Ако го правите помнете, че отнемате свободата на друг човек.
***
Няма дейност, която да стимулира по-добре развитието на творческото мислене от… дефекацията. Само не казвайте, че вие не го правите.
***
Никога не се връщайте там, където сте били щастливи. В спомените ви времето и събитията остават живи. Ако се върнете унищожавате „безсмъртието” на преживяното.
***
Най-големия грабеж на човешката душа се извършва, когато човек среща шедьовър на изкуството на неподходящо място и в неподходящо време. За милиони Шекспир, Балзак или Сервантес, са загубени само защото са били принудени да ги изучават в училище.
***
Истинска болка, истински може да ранява само любимия човек – той е най близо до вас и във вас.
***
Всяка интимна връзка между мъж и жена винаги започва с разтърсваща из основи илюзия, че мислите еднакво за всичко. Осъзнаването на илюзитя, често унищожава дори връзки тип „китайска стена”.
***
Ако не можете да приемете начина на живот на любимия човек – тръгнете си навреме.
***
Бракът не е безкрайна любов, още по-малко безкраен секс. Главното в брака е взаимното уважение. Но не го бъркайте с възхищението. Ако се възхищавате прекалено дълго на един човек вие или сте мазохист, или сте ревматик, който трудно движи врата си. Уважението крепи всичко, загубите ли го „сградата” на брака се взривява.
***
Да бъдеш упорит да успееш в сфера, за която нямаш талант, дарба, способности, означава или безкрайна глупост, или тежка форма на мазохизъм. И в двата случая поведението е саморазрушително.

Божидар Ивков