Етикети

, ,

Където и да ходите никога не взимайте със себе си маймуна. И без това те са навсякъде и в изобилие.
***
Животът на всички деца – малки, големи или възрастни, трябва да протича по определен ред. Ред, който те самите са създали. В противен случай, когато пораснат, стават невротици.
***
Винаги, когато чета или слушам глупави коментари, имам чувството че съм Макс Вебер или Балзак. А напоследък рискът от раздвоение на личността става все по-голям.
***
Задължително ли е да се яде с нож и вилица? Въпрос на избор. Аз предпочитам да се храня с устата си.
***
Най-добрата храна на света е вкусната.
***
Да се дърдори непрекъснато или да се мълчи дълго, е вредно. Ако езикът е в непрекъснато движение – дава все повече брак. Ако не се движи – обеднява и увяхва.
***
Нима можете да заспите без в душата ви да звучи прекрасна мелодия? Без музика душата ми е тъжна, а тъгата е враг на съня.
***
Според мен човек не трябва да се захваща да пише ако не се кани да пише поне хиляда думи на ден.
***
Човек може да се научи на всичко. Дори да лети. Е, падането не винаги е приятно и затова трябва да се започва от самото начало и да се правят малки крачки. Винаги се тръгва от подножието на планината, не от върха.
***
Когато не стигат думите, използвайте жестове. Понякога те са далеч по-красноречиви.
***
Знаете ли колко е прекрасно да се разхождате между звездите? На света няма по-красиво изживяване. Ако не вярвате – опитайте.
***
За да се провалиш в нещо, най-напред трябва да си започнал да правиш това нещо.
***
Времето се изплъзва незабелязано през пръстите ни. Докато гонех славата и кариерата се оказа, че съм влязъл в зимата на моя живот, а най-прекрасните години съм загубил по пътя…
***
Не трябва да се тормозите или ядосвате за празни работи – пазете здравето си. Когато сте на гости не се старайте да блестите, просто се веселете.
***
Живея, за да правя добро. Интересно, за какво живеят политиците…
***
Обикновено не страдам от липса или недостиг на знание. Но за да оцелееш в страна като България трябва да знаеш колко дебили и идиоти живеят в тази страна.
***
Нужен е талант, огромен талант да свириш на собствената си глупост, без да я познаваш и без да можеш да я видиш.
***
В очите на децата си изглеждаме – най-меко казано – неразбираемо. Излъчваме и имаме огромни претенции, а не спираме да говорим за мазоли, разстройства и данъци.
***
Ако не очаквате чудеса – създайте ги!
***
Сред някои обществоведи ми се завива свят. От наукообразната им и неразбираема реч въздухът става толкова наситен, че можеш да си отрежеш парче.
***
Когато сърцето, емоциите, чувствата и разумът са приятели и най-студената зима изглежда като горещо лято. И все пак, пазете се от слънчеви удари през зимата – обикновено са фатални.

Божидар Ивков