Етикети

, ,

Когато човек обича истински той никога не забравя, че обича. Защото любовта е като зъбна болка, но обратното на нея. При болката крещиш, а в любовта може и дума да не пророниш.

***

Питам се дали Бог ще ми прости, че толкова много жени съм целувал! А след това си казвам, че щом аз не съм ги броил, то едва ли и Бог си е губил времето да ги брои.

***

С любимия нахлува щастието завинаги. Онова щастие, изпълнено с надежда и вяра. Нахлува и остава в душата като любима книга, за която дори светлина не е необходима.

***

Хората често се страхуват да произнасят две думи – „Обичам те”. Няма обяснение за този феномен. А понякога тези думи са по-силни от всичко, дори придават смисъл на всяко действие в любовта. Има мигове, когато любовта се храни само от думите, а тя е нежно цвете, което не може да бъде оставено да „гладува”.

***

Във всичко, което пиша – дори в научните си текстове, действащите лица са скрити зад мъглата на обичта. Любовта действа с лицата.

***

Има неща, които мъжете никога не могат да разберат в жените. Има неща, които жените никога не могат да разберат в мъжете. И не защото са глупави или неопитни, а защото тези неща могат да бъдат разбрани само отвътре, в дълбоката същност на човека.

***

Поетите съществуват, за да могат хората спокойно, без срам да говорят за велики дела.

***

Сам няма да си тръгна от живота. Ще дочакам и последната му искрица, отредена ми от Бог. Животът – дори когато е ад, е прекрасен. И няма да си тръгна от него.

***

Любовта е дар – ритуал на даряване и получаване. Но винаги свършва, като две ръце, които се срещат, притискат се една в друга. Но рано или късно се пускат.

***

Когато си отхвърлен и унизен не пълзи като низша твар в нозете на Бог. Намери сили да се изправиш като негово творение.

Божидар Ивков