Етикети

, ,

Жените на социолозите не могат да разберат, че когато съпрузите им гледат след красива жена, те работят.

***

Да видите врагът си да се гърчи от безсилие, е далеч по-приятно в сравнение с едно ново приятелство с неизвестни перспективи.

***

Ал Капоне обичал да казва: С вежливост и оръжие може да се постигне повече, отколкото само с вежливост”. Много преди него македонските войводи опирали чифтето в главата на човека срещу себе си и казвали: „Имам едно питане и сакам отговорът ти да биде Да”. С две думи, винаги е по-добре да поставите бяла памучна ръкавица на железния юмрук – върши повече работа.

***

Ако някъде някой „задник” реши да свърши някаква работа винаги ще се намерят поне още четирима, които ще му обяснят най-малко осем начина, как да свърши работата.

***

Малавита. Това е едно от многото имена на мафията. Могат да ми забранят да споменавам името на моето тайно общество, но не могат да ми забранят да кръстя кучето си и да крещя името му навсякъде. Тъга по миналото или неосъщественото бъдеще.

***

Докато има норма, ще има и такива, които ще стоят извън нея. Докато има пороци ще има такива, които искат тяхното задоволяване. Докато има закони, ще има такива, които ги нарушават. Но след хиляди години кой знае… кое ще надделее?

***

Хорарта са егоисти. Никой няма да съпреживява проблемите ти – те самите ги имат същите. Човек е самотник в похода напред. Докато се изправя след падане, похода продължава.

***

Извергите се убиват два пъти, независимо, че изглежда нелепо да се стреля в труп. Трудно е да си представим, че това понякога се оказва изключително полезно.

***

През лятото се завиваме само с тънък чаршаф. Сякаш той ни крие от нощта. Вярата в Бога е точно това – покривало, скриващо ни от лошотията. Има хора, обаче, които ни отнемат тънкия чаршаф…

***

Смъртта винаги ни изглежда ужасна и нежелана. Когато ни навести обаче, е по-добре да умрем като орли, а не като мишки.

Божидар Ивков