Етикети

, , , ,

Лесно е да обичаме тези, които си тръгват. Има хора обаче, които не са способни дори на това.

***

Човек, който търси прекалено много подкрепа и помощ от другите незабелязва, че я получава само докато това обслужва интересите им.

***

Пледирате за почтенност и законност, а сте толкова безчестни и сте погазили всички закони в такава степен, че това просто не се побира в ума.

***

Има хора, които произнасят само присъди – неочаквано, по всяко време и когато това им доставя удоволствие. Престъпници с одежди на морални съдници.

***

Нахвърлиха се върху тях в кревата, а сега ги съдят, че са без фракове!

***

Единственият начин да се спасиш от „лавината” на агресивната простотия, е като й направиш път да мине и й обрнеш гръб. Единственото „оръжие” срещу посредствеността е безразличието.

***

Разбира се, всеки може да оценява себе си, както поиска. Самохвалството не е приятел с доброто и честността.

***

Нападният от комари, опръсканият с мърсотията на подлостта и посредствеността не трябва да спира на половината път. Безсмислено е във всяко отношение.

***

Те никога не са били откровени, никога не са говорели честно, прехвърляйки собствената си пошлост на гърба на другите. Затова те нямат право да се оплакват от това, което самите те правят. Но само се опитайте да им го обясните.

***

Дори красивата жена не е в състояние да повлияе положително на посредствения мъж. Особено, когато е бил изоставен от жена именно защото е посредствен.

Божидар Ивков