Етикети

,

Вярата като любов. Тя винаги ни изненадва тогава, когато най-малко очакваме и там, където изобщо не бихме могли да предположим, че е възможно да се появи.

***

В живота единственото истинско и безценно щастие е само любовтада обичаш и да бъдеш обичан.

***

На света няма нито един мъж, за разлика от много жени, който да може продължително време да се задоволява само с душата на жената. Това е привилегия, отредена от боговете само за жените. И то не за всички.

***

Човек не може да знае всичко. Достатъчно е да чувства и да разбира.

***

Човек не бива да говори лошо за други хора, особено ако не ги познава. А ако ги познава, трябва да може да си отгрвори на въпроса защо го прави. Така или иначе това, което казва характеризира повече този, който говори, отколкото тези, за които говори.

***

Ние не можем да откъснем нито една страница от живота си, но можем да изгорим цялата книга. По-добре е обаче да живеем така, че да не прибягваме до услугите на огъня.

***

Жената винаги си остава жена. Тя винаги се нуждае от защитата на който и да било мъж – това я прави изключителна и може да осмисли живота на мъжа.

***

За голямата любов са нужни различия във вкусовете и мненията, малки обиди, компромиси, примирение, дори сълзи – всичко онова, което може да възбужда и да държи будна чувствителността и ежедневната грижа. В противен случай любовта изгаря като фитил – бързо и безвъзвратно.

***

Разумът никога не чувства, не страда и не плаче – това не е негова работа. Сърцето винаги е безразсъдно – то може само да чувства и за това ни е дадено.

***

Един мъж може да изгуби любовта на жената поради хиляди причини, но най-често e поради тази, която той никога не е в състояние да предвиди.

Божидар Ивков

Реклама