Етикети

,

Когато човек е истински влюбен трудно намира думи дори и да има, какво да каже. Любовта говори чрез очите и дланите. (по Е. М. Ремарк „Трима другари”)

***

Никога и нищо не молете да получите, особено от тези, които са по-силни от вас. Когато му дойде времето те сами ще ви предложат и ще ви дадат това, от което имате нужда. И все пак, не разчитайте много на това. (по М. БулгаковМайсторът и Маргарита”.

***

Добре е да се научим да оставяме скучната книга, да излизаме, когато филмът не ни харесва… и да се разделяме с хората, които не държат на нас. Скуката и посредствеността са заразни и най-напред унищожават живеца на търсещия дух в нас. (по А. Грин „Алени платна”)

***

Ако можете да пишете това още не означава, че сте Балзак или Достоевски. Това просто означава, че сте полуграмотен. (по Чък Паланик „Боен клуб”)

***

Само сърцето може да види и усети всичко онова, което очите не виждат. (по А. дьо Сент-ЕкзюпериМалкият принц”)

***

Когато човек е на двадесет, той знае всичко. Когато е на тридесет и продължава да знае всичко, значи е „замръзнал” в развитието си на двадесет години. (по Р. Бредбъри „Вино от глухарчета”)

***

Човек, който обича всички, не обича никого. (по О. Уайлд „Портрет на Дориан Грей”)

***

Животът трябва да се поглъща с широко отворени очи, жадно, сякаш след миг ще умрем. Той винаги е далеч по-красив и прекрасен от всяка произведена във фабрика и достъпна за пари мечта. Поглъщайте животът без гаранции и спокойствие – такова животно просто няма. Животът е буря! (по Р. Бредбъри „451º по Фаренхайт).

***

Не ни е дадено да избираме времената, в които да живеем. Можем само да избираме как да живеем във времето, което ни е избрало. (по Дж. Толкин „Властелинът на пръстена”)

***

Хората искат да задържат при себе си този, който е готов да се раздели с притежанието си с умсивка. Стиснатият обикновено губи, дори и това, което притежава. (по Е. М. Ремарк „Живот на заем”)

Божидар Ивков