Етикети

Хулио Кортасар

Случайната среща не е случайност. Тя е преднамерено планирана и реализирана от някой, който пише само на гланцирана хартия и изтисква старателно пастата ви за зъби до край.

***

Само тези, които умеят да чакат могат да срещнат неочакваното. Чудесата са за търпеливите.

***

Животът е тъпчене в кръг, центърът на който се открива във всяка една точка, но окръжността липсва.

***

Любовта – това е същността на тези, които се обичат.

***

Аз нямам талант да говоря за любовта и щастието, но това не означава, че никога не съм ги преживявал и че съм изгубил надеждата отново да ги преживея.

***

Само миг и усмихващите се човешки устни могат да се превърнат в хищен отровен паяк, който хапе.

***

Всички знаят, но не всички разбират и осъзнават, че детето в мъжа се запазва много по-дълго, отколкото в жената.

***

В крайна сметка всеки човек е театрална пиеса, която започваме да гледаме от второ действие. От човека зависи, в каква пиеса ще играе, каква роля ще си отреди и какво впечатление ще остави в зрителите.

***

Любовта не е избор. Тя е мълния, която те поразява неочаквано и внезапно, както поройния летен дъжд, който те залива след като си излязъл от концертната зала.

***

Понякога глупостта има формата на многоъгален триъгълник, при който законите на математиката не важат. В това пространство осем по осем е равно на безумие или на бездомно куче.

Габриел Гарсия Маркес

Ако обичаш някого – дай му пълна и тотална свобода. Ако и той те обича – винаги ще се връща при теб.

***

За целия свят може да бъдеш само човек, само средностатистическа величина, дори нищо. Но винаги има поне един човек, за когото можеш да бъдеш целия свят, смисълът и значението.

***

Никога не преставай да се усмихваш, дори да изглеждаш луд или идиот, дори да си тъжен или нещастен. Някой може да се влюби в твоята усмивка и да осмисли лудостта или тъгата ти.

***

Няма човек, за когото си заслужава да проливаш сълзи. Този, който те заслужава никога няма да те накара да плачеш.

***

Не губете времето си с хора, които нямат никакво намерение да прекарват тяхното време с вас.

***

Възможно е Бог да ни среща винаги с неподходящите хора, докато не срещнем най-важния, най-подходящия човек. Само тогава можем да разберем истинската същност на любовта и да сме благодарни.

***

Не плачете, че всичко е свършило – това е естествения ход на нещата. Ликувайте, че всичко това е било, съществувало е и вие сте били част от него.

***

Ако някой не те обича, както на теб ти се иска, това съвсем не означава, че той не те обича с цялото си сърце и душа. Бъди благодарен за любовта и отдавай на другия цялото си сърце и душа.

***

Истинският приятел е този, който живее с пулса на твоето сърце.

***

Хората ужасно грешат. Мислят, че когато започнат да остаряват престават да обичат. Те не могат да оценят истината: хората стареят защото престават да обичат.

Божидар Ивков

Реклама