Етикети

, , ,

Когато претендираме, че сме нещо, трябва да знаем, какво е то, защото може да се окаже, че сме точно това, за което имаме претенции.

***

Да бъдеш зрял човек, не означава да си „червен”. Това означава да можеш да съзнаваш границите на своите възможности. Не е приятно, но е наложително.

***

Не трябва непремено да сте луд, за да живеете и работите в България, но все пак много помага.

***

Обикновено завистта ни заставя да се състезаваме със самите себе си – тъжно и жалко състезание.

***

Големият проблем с тъпите копелета е в това, че са твърде тъпи, за да могат да разберат, какво им казваш. Повториш ли опита си да им обясниш, значи и ти си тъпо копеле.

***

Мнозинството от българските политици са толкова тъпоъгълни, че навярно си мислят, че парите ги правят безсмъртни, а Хитър Петър е сензора на лампата в тоалетната на хотела.

***

Има много налудничави неща, които могат да се направят, но ние няма да ги направим и все пак е приятно да си ги мислим.

***

Глупаво е да търсиш любовта. Тя винаги има грижата да те намери, дори там, където най-малко очакваш.

***

Сигурен съм, че животът може да бъде съвсем лек и приятен. Достатъчно е да намериш нужното удоволствие в стотина неща, които да се повтарят в различна последователност, но безкрайно.

***

Винаги съм казвал, сочейки с пръст челото си,че щом смятате живота за ужасен, не знам какво бихте казали, ако ви се отдадеше възможност да надникнете тук, вътре.

***

Хората те оценяват най-пълно, когато се сбогуват окончателно с теб, ако разбира се има кой да те помни.

***

Така напълно се бяхме предали на утешението, което предлага науката, че се бяхме превърнали в кретени. Само дето аз осъзнавах, че съм такъв, а той не.

***

Клозетът бе препълнен с глупаци. Животът за пореден път ги бе изпързалял, че им плаща вечерята и сега бълваха като вулкани… Един от глупаците ридаеше, че е изходил всичко с изключение на мозъка си. Но миг след това той изкрещя ужасено: Ето го, отива си, отива си!” Имаше предвид мозъка си. Това бях азавторът на тези парафрази.

 

Божидар Ивков

 

PS. Всяка конска муха, случайно кацнала върху главата на гения, се вижда поне за миг поради досадния му жест да я отпъди.